Byggnadens elsystem med solceller, laddboxar och batterilager – vad innebär det för brandsäkerheten?

2020-09-21

I onsdags arrangerade Samling för Solel årets tredje nätverksträff. Temat var Byggnadens elsystem med solceller, laddboxar och batterilager – vad innebär det för brandsäkerheten? Stort tack Lunds Tekniska Högskola - LTH, Lunds universitet, RISE Research Institutes of Sweden, Luleå tekniska universitet, Svenska Handelsfastigheter, Futurum Fastigheter i Örebro AB och Brandskyddslaget för era presentationer. Det var en bra blandning av fastighetsägarperspektiv och erfarenheter med tekniska djuplodningar. Nätverket besitter en otrolig kompetens och erfarenhet och tillsammans med förmiddagens gästpresentatörer resulterade mötet i många kloka tankar, diskussioner och lösningar för att bygga säkrare och bättre solelsystem. Det var också tydligt att mycket fortfarande saknas och kan bli bättre på området. Det jobbar vi vidare med tillsammans. Tack ännu en gång för ett givande möte och härlig uppslutning. Vi ses igen i november!